Kolozsvári

Magyar

Diák

SZövetség

KMDSZ Bemutató

A Kolozsvári Magyar Diákszövetség (KMDSZ) a kolozsvári felsőfokú oktatási intézmények magyar diákjainak 1990 óta hatékonyan működő érdekképviseleti, érdekvédelmi és kulturális szervezete. A KMDSZ önálló jogi személyiségű, nonprofit és apolitikus civil egyesület. Működésének alapját a diákszövetség tagjainak önkéntes munkája képezi. Főbb céljai az önálló magyar nyelvű felsőfokú oktatási intézményrendszer létrehozásának és működtetésének támogatása, a hallgatók érdekképviselete és érdekvédelme, a magyar diákok szakmai képzésének és előmenetelének segítése, illetve szakmai tevékenységének támogatása; kapcsolatteremtés és ezeknek ápolása hazai és külföldi ifjúsági és diákszervezetekkel. Hozzájárul a magyar diákok közösségeinek formálásához, a kulturális igényeik kielégítéséhez, továbbá szociális és egyéb ösztöndíjakra való lehetőséget biztosít. Fent tart egy információs irodát, illetve egy Karrierirodát és egy Sportirodát, mely révén a diákok különböző gondjaira megoldást kínál.

Szolgáltatások

A KMDSZ székháza Kolozsvár központjától pár percre, a Petőfi/Avram Iancu utca 21. szám alatti épület első emeletén található. Nyitva tartása hétfőtől péntekig 9 és 17 óra között van. Mindenkit nagy szeretettel várunk!

Különböző szolgáltatásaink elősegítik a diákok elhelyezkedését a városban

  1. Információs és Koordinációs Iroda (ingyenes internet-hozzáférés, lakásközvetítés, útbaigazítás, hozzáférés városi szolgáltatási kedvezményekhez, időszakos állásközvetítés, hirdetési felület stb.)
  2. Karrieriroda (karriertanácsadás, nyelvtanfolyamok, képzések, munkalehetőségek)
  3. Sportiroda (sportolási lehetőségek: foci, kosár, kézilabda)
  4. Palota és kunyhó: www.pek.kmdsz.ro (ingyenes lakásközvetítés)
  5. A kártya (egy új diákkártya, amely 2014 októberében indult Kolozsváron, főként ingyenes tömegközlekedési bérletet bíztosít a kártya kiváltójának)
  6. érdekvédelem, jogi tanácsadás, külkapcsolatok (bármilyen kérdéssel fordulhatnak a hallgatók a KMDSZ-hez)
Elérhetőségek
Telefon: 0755 116251
E-mail: office@kmdsz.ro

Kolozsvár, Petőfi Sándor/Avram Iancu utca 21. szám, Kolozs megye
Események
Hírlevél

Ha semmiről sem szeretnél lemaradni, iratkozz fel hírlevelünkre!

feliratkozás
Facebook
Támogatók