Kolozsvári

Magyar

Diák

SZövetség

KultúrKommandó leírása

A diákéletnek fontos része a kultúra is, ezért a KMDSZ 2013 őszén beindította a KMDSZ KultúrKommandó csoportját. Ennek fő célja, hogy a kolozsvári magyar diákok életébe kulturális események által értékeket vigyen. A KultúrKommandósok önálló kulturális eseményeket szerveznek (pl. Nyílt nap az Operában, Magyar költészet napja -versolvasói maraton stb.), illetve a magyar kultúrintézmények eseményeinek lebonyolításában és promoválásában segítenek, valamint minden kultúrához köthető megmozdulásba szívesen bekapcsolódnak.

KultúrKommandó programjai

Versfelolvasó-maraton a magyar költészet napján

A 2014. április 11-én a Heltaiban 12-től 6 óráig megrendezett esemény alatt magyar költők verseit olvashatták-hallhatták a résztvevők. Ezek nem csak magyarul kerültek felolvasásra: román, német, angol fordítások is előbukkantak, szinkronszavalások és -felolvasások örvendeztették meg a hallgatókat.

Nyílt nap az Operában

2014. április 9-én, szerdán a Kolozsvári Magyar Opera a KMDSZ KultúrKommandójának segítségével nyílt napot szervezett. Az esemény reggel 9-től 14 óráig tartott, félóránként mehettek be csoportok, hogy megnézzék az Ali baba próbáját, a cipőkészítő-műhelyt, a varrodát, festödét, illetve az anyagraktárt is. A résztvevők láthatták a szervezői irodát a régi előadások plakátjaival, parókát próbáltak, régi díszleteket fotóztak.

Verdi 200 – gerillakampány

A Kolozsvári Magyar Opera Verdi 200. születésnapját ünnepi rendezvénysorozattal ünnepelte, melynek népszerűsítésében partner volt a KMDSZ KultúrKommandó is. A csoport önkéntesei 2013 novemberének végén Verdi korabeli ruhákba öltözve az utcán, buszokon szórólapoztak, valamint iskolákba, egyetemekre vitték el a diákok számára kedvezményes előadások hírét.

KMDSZ-bérlet a Kolozsvári Magyar Operában

A KultúrKommandó és az Opera együttműködésének eredménye a KMDSZ-bérlet, mellyel a kolozsvári magyar egyetemisták látogathatnak diákáron az operába. A bérlet 2013-ban készült el először, illetve már a 2014/15-ös tanévre is megvásárolható az opera pénztáránál A kártyával.

Csoportok szervezése színházi előadásokra

Bizonyos alkalmakkor a KMDSZ KultúrKommandó több embert összegyűjtött a Kolozsvári Állami Magyar Színház előadásaira, hogy kedvezményen (csoportjegyes áron) juthassanak el az egyetemisták az intézmény előadásaira. A cél az volt, hogy lehetősége legyen a diákoknak hozzáférhető áron megnézni egy-egy előadást.

Események
Hírlevél

Ha semmiről sem szeretnél lemaradni, iratkozz fel hírlevelünkre!

feliratkozás
PEK

Keresel lakást Kolozsváron? Vagy talán bérbe szeretnél adni lakást / szobát?

31 hirdetés
Facebook
Támogatók